ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

SEB bekräftar: 100 får gå

  • Ett av SEB:s kontor i Tyskland. Foto: Joerg Koch/TT

Storbanken SEB bekräftar uppgifterna om neddragningar i sin enhet i Tyskland. Sammanlagt berörs omkring 100 av 700 medarbetare.

På tisdagen kom uppgifter om att SEB:s enhet i Tyskland planerar att säga upp 10 procent av personalstyrkan. Det rapporterade tyska tidningen Handelsblatt och hänvisade till icke namngivna källor, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

SEB bekräftar neddragningarna för Di.

”Effektiviseringar är något vi alltid jobbar med. I Tyskland innebär det att vi fysiskt framöver kommer att verka från Frankfurt och München. Sammanlagt berörs cirka 100 av 700 medarbetare i Tyskland”, svarar SEB:s presschef Anna Helsén.

Det motsvarar alltså drygt 14 procent av personalstyrkan. Hittills har banken även haft verksamhet i Düsseldorf och Hamburg.

”Vi har växt som företagsbank i Tyskland bland medelstora och stora företag och ser att vårt sätt att bygga relationer med kunderna uppskattas av de tyska företagen. Däremot har vi de senaste åren renodlat vår verksamhet där”, säger Anna Helsén.

Hon pekar på att SEB sålde sin tyska kapitalförvaltningsverksamhet i fjol och att banken nu drar ner på sin affär med tyska så kallade socialförsäkringskassor.

Tyck till