ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kinas centralbank lättar kontroller

Kinas centralbank, PBOC, planerar att lätta kontrollerna för när utländska investerare kan föra pengar in och ut ur landet via så kallade QFII-kvoter.

Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till icke namngivna personer med insikt i ärendet.

Inlåsningsperioderna för uttag av QFII-medel från Kina, för närvarande antingen en vecka eller en månad beroende på kvot, kommer att mildras enligt Bloomberg News källor, QFII-medel kommer att tillåtas föras ut från Kina på daglig basis.

Institutioner kommer också ges större friheter i fråga om när de kan föra in pengar i Kina under QFII-kvoterna. För närvarande ges institutioner specifika QFII-kvoter och de tillåts bara föra in medel motsvarande kvoten i en transaktion. Nya regler innebär att de kan föra in delar av kvoterna vid olika tillfällen.

Regelförändringarna ingår i Kinas planer på att ytterligare öppna upp kapitalbalansen, men de ska först beslutas på högsta nivå.

Tyck till