ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Europabörser: Lyxkoncern lyfte

Onsdagen var blytung på Europabörserna som föll brett med främst press från banker. Vidare höll investerare ett öga på oljan och bolagsrapporter.

Vid 17.30 noterades Euro Stoxx 50-index 1,9 procent lägre och franska CAC 40 sjönk 1,3 procent. Tyska DAX backade 1,6 procent.

De senaste dagarna har oron på kreditmarknaden ökat vilket framförallt pressat de indextunga bankerna. Markit iTraxx, ett index över europeiska CDS:er, passerade 100 punkter för första gången sedan oktober 2013.

Sydeuropeiska banker ledde nedgången med italienska Banco Popolare vid minus 10 procent samtidigt som Commerzbank backade drygt 3 procent i Frankfurt.

Bättre gick det för LVMH som stängde drygt 4 procent högre i Paris. Lyxkoncernens fjärde kvartal visade på bättre resultat än väntat i spåren av hög efterfrågan på handväskor från Louis Vuitton i Japan och Europa.

Även Syngenta hade medvind med plus 3 procent för aktien i Zürich. Bolaget har bekräftat tidigare mediauppgifter om att den kinesiska statens kemibolag Chemchina ska ha lagt ett bud på bolaget om över 43 miljarder dollar.

Tyck till