ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Swedac överklagar Clear Car-beslut

Förvaltningsrätten i Jönköping beslut att inhibera Swedacs återkallelse av besiktningsbolaget ClearCars ackreditering har överklagats av Swedac.

Det skriver Swedac i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att Swedac den 24 februari valde att återkalla ackrediteringen för ClearCar. Den 25 februari överklagade företaget Swedacs beslut till Förvaltningsrätten i Jönköping och den 26 februari biföll Förvaltningsrätten i Jönköping ClearCars begäran om inhibition.

Nästa steg är att kammarrätten ska ta ställning till Swedacs överklagan och förvaltningsrätten ska pröva överklagandet från ClearCar.

"Swedacs beslut om återkallande av ackrediteringen för ClearCar är baserat på ett antal brister som framkom vid Swedacs senaste tillsyn. Bristerna innebär enligt Swedacs bedömning att det inte går att säkerställa att besiktningarna utförs korrekt och i enlighet med kraven, vilket i förlängningen påverkar miljö och trafiksäkerhet", skriver Swedac.

Clearcar hade en marknadsandel på 5,02 procent av bilprovningsmarknaden 2015.

Tyck till