ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Sverige backar i it-rankning

  • Foto: Colourbox

Sverige är det enda EU-landet som backar i utvecklingen av digitala tjänster och nätanvändande. I hela unionen går digitaliseringen framåt, men för att komma i fatt Asien och USA krävs åtgärder, enligt EU:s digitalkommissionär Günther Oettinger, skriver Europaportalen.

Sverige är inte längre bäst i EU på digitalisering. Jämfört med förra året har Sverige förlorat sin första plats och nu halkat ned till en tredje plats bland de 28 medlemsländerna. Det visar EU-kommissionens årliga sammanställning av hur väl internet och digitala tjänster är utvecklade, skriver Europaportalen.

”Sverige hamnar i klustret av högpresterande länder där utvecklingen börjar sakta in. Landets poäng är högre än EU-genomsnittet, men ökningen jämfört med förra året är lägre än genomsnittet”, konstaterar EU-kommissionen, enligt Europaportalen.

Kommissionens it-index omfattar uppkoppling, digitala färdigheter, nätaktiviteter, integrering av digital teknik och digitala offentliga tjänster. I hela EU går den digitala utvecklingen sakta framåt och det land som får bäst betyg är Danmark.

"EU gör framsteg, men inte i tillräckligt rask takt. Åtgärder krävs om vi vill komma i fatt Japan, USA och Sydkorea", sade EU:s digitalkommissionär Günther Oettinger i en kommentar, skriver Europaportalen.

Tyck till