ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Stockholmsbörsen öppnar i moll

Stockholmsbörsen inleder veckan i rött i spåren av kraftiga fall på Kinabörserna. I den inledande handeln backar börsen med 1,1 procent.

De asiatiska börserna vände nedåt på måndagen i spåren av en tilltagande pessimism kring Kina och ett G20-möte som avslutades utan nya stimulansåtgärder. Shanghaibörsen backade med 2,9 procent medan den tekniktunga Shenzhenbörsen föll med 5,4 procent. Även Tokyobörsen inledde börsveckan i moll och stängde på minus 1 procent.

Den buttra stämningen spred sig även till Sverige där det breda OMXSPI-indexet backar med 1,1 procent i den inledande handeln medan storbolagsindexet OMXS30 backar med 1,2 procent.

I täten för nedgången går industrikoncernen Sandvik som backar med 2,3 procent följt av hotellfastighetsbolaget Pandox som backar med 1,9 procent i den inledande handeln.

Läkemedelsbolaget SOBI gick på måndagen ut med en ny prognos för omsättningen 2016 på 4.800-5.000 miljoner kronor. Den nya prognosen möttes med muntra miner på marknaden och aktien stiger med omkring 1 procent i den inledande handeln.

Snabbmatskedjan NSP Holdings storägare Jesper Droob har lagt ett bud på bolaget på motsvarande 21 koronor per aktie eller 263 Mkr. Det här Jesper Droobs andra försök att köpa bolaget på mindre än ett år. Budet rekommenderas av styrelsen och NSP-aktien stiger med 21,9 procent i den inledande handeln.

Tyck till