ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Löfvens krisplan ska vända trenden

  • Statsminister Stefan Löfven. Foto: Maja Suslin/TT

Socialdemokraterna har haft det tufft sedan man tog över regeringsansvaret, men nu ska statsminister Stefan Löfven sjösätta en jätteoffensiv för att vända opinionen, skriver Aftonbladet.

Att ta sig ur krisen har varit S-topparnas prioritet under den senaste tiden, enligt tidningen. Under ett möte i fredags slog man fast att ett aggressivt försvar av ”den svenska samhällsmodellen” är taktiken för framtiden, och Löfven inleder arbetet redan i dag i form av ett tal till välfärdsarbetarna på Rågsveds servicehus.

”Vi vill utveckla den svenska modellen, det är viktigt. Vi ska komma ihåg hur mycket det betytt för vårt land att vi har en arbetsmarknad som sköts av parterna och en generell välfärd som gör att alla få del av en bra skola, en bra sjukvård och att vi är ett öppet land som kan exportera”, säger Löfven till Aftonbladet.

Den nya linjen kommer att genomsyra alla politiska nivåer inom partiet och budskapen från regeringen ska samordnas bättre framöver. Samtidigt ska man skärpa konflikten med Alliansen genom att tona ned samarbetslinjen.

Enligt tidningen planerar partiorganisationen dessutom en omfattande reklamkampanj i mångmiljonklassen för att lansera den nya ”röda tråden”.

Men någon spekulation i hur planen kommer att påverka trenden vill statsministern inte bjuda på.

”Det vet man aldrig, siffror åker upp och ner. Jag tänker inte låta mig störas av detta”, säger Löfven.

Tyck till