ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Jobbet som ingen vill ha

  • Foto: Bullit Marquez / TT
Miljonlön och flera månaders semester räcker inte. Här är jobbet som varit ute i två år utan att ha blivit tillsatt, enligt The Guardian.

Doktor Alan Kenny är delägare i läkarmottagning i staden, Tokoroa, med en befolkning på 13.600 invånare på norra delen av Nya Zeeland. Hans praktik har dock varit överbelastad och Kenny har haft enormt svårt att rekrytera nya läkare.

En tjänst har legat ute i två år utan att tillsättas. Rätt kandidat erbjuds en rejäl lön på 188.000 kronor i månaden, tre månaders ledighet, inget natt- eller helgarbete och delägarskap i praktiken, som har nästan hälften av stadens invånare som patienter. Men ingen vill ha jobbet:

"Jag kan erbjuda dem riktigt, riktigt fantastiska inkomster. Det är otroligt. Min praktik har exploderat under det senaste året och ju fler patienter du har, desto mer pengar får du. Men det blir bara för mycket i slutet av dagen", säger Kenny till The Guardian.

Allmänläkare på Nya Zeelands landsbygd tjänar mellan 850.000 kronor och 1,6 miljoner kronor per år. Trots det är det svårt att locka ut läkarna på landet, bland annat på grund av isolation, socialt utanförskap och dålig tillgång till bredbandsnät.

Tyck till