ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bygghemma på väg mot börsen

Bygghemma, som säljer byggvaror på nätet, har gått från en kvarts miljard till nära 2 miljarder kronor i omsättning på bara några år. Nu siktar bolaget på en notering på Stockholmsbörsen och sannolikt sker det före sommaren. Det avslöjar nyhetssajten Breakit på måndagen efter att ha talat med källor.

Enligt uppgifterna ska processen redan ha inletts och sannolikt sker noteringen innan sommaren. Största ägare i Bygghemma är familjen Ax:son Johnssons investmentbolag Nordstjernan. I november 2014 betalade företaget 452 miljoner kronor för 88 procent av aktierna, medan resterande aktier ägs bland annat av Bygghemmas vd Mikael Olander.

"Bygghemma utvecklas mycket starkt och det innebär att vi ser över vad som är nästa steg i bolagets utveckling. Branschen är i omvandling och det finns många intressanta affärsmöjligheter att utvärdera, men inga beslut är fattade", säger Nordstjernans vd Tomas Billing i en kommentar till Breakit.

Baserat på värderingen av liknande e-handelsbolag väntas Bygghemma få ett börsvärde på cirka 2 miljarder kronor.

Tyck till