ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Borgmästaren förklarar krig mot grannstaden

  • Foto: TT

Att närliggande städer ofta är rivaler är allmänt känt. I Texas har borgmästaren i delstatshuvudstaden Austin tagit det till en ny nivå när han i lördags förklarar krig mot grannen San Antonio. Ett tacokrig.

Årets primärvalscirkus har beskrivits som en av de mest polariserade någonsin. När den på tisdagen landar i Texas är det till en redan splittrad delstat den anländer.

Rivaliteten mellan delstatens städer är omvittnad och skarpast verkar retoriken vara mellan städerna Austin och San Antonio.

Städerna ligger bara en timmes bilresa isär och rivaliteten mellan de båda Texasstäderna går långt tillbaka, det har till och med gjorts film om den.

Sedan en tid tillbaka har frontlinjen i kampen mellan städerna gått kring frågan om vilken av dem som uppfunnit tacofrukosten, en populär måltid i delstaten.

San Antonio hävdar bestämt att tacofrukosten är deras uppfinning, så när mattidningen Eater nyligen publicerade en artikel som påstod att rätten har sitt ursprung i Austin, var måttet rågat.

Behövs Austin, frågade sig tidningen San Antonio-Express, och gav sedan tio skäl till varför svaret är ett nja. Trafiken, boendekostnader och ändlösa köer var några av anledningarna.

Det upprörde Austins borgmästare Steve Adler som inför en månghövdad publik på University of Texas i lördags förklarade att staden befinner sig i krig.

”Staden Austin befinner sig i krig mot San Antonio över ett ämne som vi alla håller varmt om hjärtat. Jag pratar såklart om tacofrukosten”, sa han.

Borgmästaren berömde sedan Austin för sin långa tradition av att förbättra saker: countrymusiken med Willie Nelson och dagligvaruhandeln med stormarknader, var några av exemplen.

”Austin kanske inte uppfann tacofrukosten, men Austin gjorde den bättre”, konstaterade han och uppmanade publiken att följa honom.

”Vi marscherar mot San Antonio i gryningen, efter att vi har ätit tacos”, avslutade borgmästaren.

Tyck till