ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 25 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Astra Zeneca i kinesiskt miljardavtal

Astra Zeneca har ingått licensavtal med China Medical System Holding (CMS) gällande rättigheterna till Plendil i Kina.

CMS betalar Astra Zeneca 310 miljoner dollar, 2,6 miljarder kronor, för rätten att sälja Plendil i Kina. Astra Zeneca kommer att tillverka och leverera medicinen till CMS och behåller de globala rättigheterna för Plendil utanför Kina.

Plendil godkändes i Kina 1995 för behandling av högt blodtryck och hade en försäljning om 189 miljoner dollar 2015.

Vidare har Astra Zeneca sålt rättigheterna att sälja Imdur på alla marknader utanför USA till CMS och dess filial Tibet Rhodiola Pharmaceutical för en betalning om 190 miljoner dollar. Imdur, som är en medicin mot kärlkramp, hade en global försäljning utanför USA om 57 miljoner dollar 2015.

Ingen av ovanstående två avtal påverkar Astra Zenecas prognos för 2016.