ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Amerikanska fondförvaltare har minskat ned aktieandelen

  • Foto: TT

Amerikanska fondförvaltare har minskat ned sina aktieinnehav i februari och istället har man valt att vikta upp i kontanter. Det visar en undersökning som nyhetsbyrån Reuters låtit göra bland elva förvaltare.

 De stora rörelserna på världens börser gör att världens aktörer blir mer försiktiga. Amerikanska kapitalförvaltare har sedan i början av förra året minskat ned sina aktiepositioner och istället ökat på sin allokering till obligationer i sina modellportföljer.

Aktieandelen minskades i senaste undersökningen ned till 51,9 procent, från tidigare 52,5. För ett år sedan låg nivån fyra procentenheter högre. Den rekommenderade andelen obligationer låg mer eller mindre stilla vid 37,2 procent.

Andelen har ökat med tre procentenheter sedan förra året. Kontanter låg vid 4,4 procent. Vilka marknader är det då som värderas högst? Tillväxtmarknaderna har fått stryka på foten till förmån för för Nordamerika.

Tyck till