ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 16 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Alicia Vikander vann en Oscar

Den svenska Hollywoodstjärnan Alicia Vikander har vunnit en Oscar för bästa kvinnliga biroll. Det gör henne till den sjätte svenska skådespelaren i raden som har vunnit en Oscar.

Alicia Vikander är den första svenska skådespelaren som har vunnit en Oscar sedan 1975 när Ingrid Bergman vann för sin biroll i "Mordet på Orientexpressen, skriver Dagens Nyheter.

"Jag vill tacka Oscarsakademin för detta otroliga erkännande. Jag vill tacka min regissör, Tom Hooper, tack för att du stöttade mig. Och Eddie, där är du den bästa tänkbara skådespelarpartnern", sa Alicia Vikander i sitt tacktal, när hon vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll, i natt, enligt Dagens Nyheter.

Övriga nominerade i samma kategori var Rachel McAdams (”Spotlight”), Jennifer Jason Leigh (”The hateful eight”), Kate Winslet (”Steve Jobs”) och Rooney Mara (”Carol”).

"Oscarsgalan är ett firande av film och människorna bakom det, så jag är oerhört hedrad över att vara inbjuden och för att få vara en del av detta ikväll. Det är större än något jag kunnat drömma om. Hemma hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle få göra filmer på engelska, eller att man kunde göra det. Om jag bara kan få fortsätta att jobba vore det jättebra", sade Alicia Vikander till TT efter prisutdelningen, skriver Dagens Nyheter.

Di Weekend träffade Alicia Wikander 2012 när hon stod på randen till att slå igenom internationellt. Läs hela intervjun här: "En svensk Hollywoodstjärna är född".

Tyck till