ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Alibabas grundare satsar 4,3 miljarder för aktieåterköp

Jack Ma och Joseph Tsai, som båda varit med i Alibaba sedan det grundades och idag är ordförande respektive vice ordförande, kommer att satsa 500 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,3 miljarder kronor, av egna pengar på att återköpa aktier.

Det rapporterar Bloomberg.

Redan i höstas aviserade Alibaba att Ma och Tsai avsåg att delta i det återköpsprogram på fyra miljarder dollar som då inleddes. Det specificerades då inte hur stor summa de två grundarna skulle satsa.

Alibaba handlas under 68 dollar, motsvarande 580 kronor, som var kursen som sattes vid börsnoteringen. Den troliga orsaken är en avtagande tillväxt då bolaget fortfarande är beroende av den kinesiska marknaden som delvis börjat bromsa in.

Tyck till