ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Lägenheter utan fönster säljs för 5,5 miljoner

  • Lägenheten på bilden är inte den som säljs. Foto: TT

Det är fortsatt dyrt att köpa lägenheter i London. Nu säljs det nyproducerade tvårumslägenheter för 465.000 pund, motsvarande 5,5 miljoner kronor, i stadsdelen Brixton. Det speciella är att lägenheterna saknar fönster, skriver Financial Times.

Det är en trendig del av Brixton i södra London som lägenheterna nu säljs. Bostadsintresset för att en gammal kontorsbyggnad nu konverteras till lägenheter. Fyra kommer att ha traditionella fönster, två kommer att ha fönster i taket och två kommer helt att sakna fönster. Det som är ovanligt är förstås att två lägenheter är helt utan fönster.

Firman som säljer lägenheterna menar att det är mycket värde för pengarna även om det saknas möjlighet att titta ut eller få naturligt solljus till morgonkaffet. Genomsnittspriset för en lägenhet i området ligger nämligen på 525.000 pund.

Det är dyrt att bo i den brittiska huvudstaden och det blev inte billigare förra året. Priserna ökade med 13,9 procent under 2015 enligt färska siffror från Land Registry. Totalt betalar Londonborna i snitt 13,9 gånger årslönen för en bostad.

Tyck till