ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 25 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Förslag om utköp av Bombardier

Kanadensiska regeringen kan komma att köpa ut en del av flygplanstillverkaren Bombardiers tillverkning av den nya C-serien, uppger källor för nyhetsbyrån Reuters.

Förslaget innebär att den förlusttyngda utvecklingen och tillverkningen av passagerarplanet, som enligt tillverkaren finns i 100–150-passagerarsegmentet, ska delas i tre delar där den kanadensiska regeringen får en, Quebecs regering en del om Bombardier en del.

I dag äger Quebec 49,5 procent och Bombardier resten och köpet skulle innebära att Bombardiers kortsiktiga resultat förbättras.

Enligt federala källor till Reuters är det för tidigt att säga om utköpet är en del av en räddningsauktion mot det krisande bolaget som för några veckor sedan uppgav att 7.000 tjänster skulle bort, varav 300 i Västerås.