ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Buffett sågar nidbild av ekonomin

Superinvesteraren Warren Buffett beklagar att presidentaspiranter försöker svartmåla USA:s ekonomi. Men i hans företagsimperium ökar vinsten rejält.

I sitt årliga brev till investerarna skriver 85-åringen att den negativa bilden, som många av presidentaspiranterna sprider, gör att amerikaner kan tro att deras barns framtidsutsikter är sämre än vad som är fallet.

"Barnen som föds i Amerika i dag är de lyckligaste i historien", skriver han i sitt brev som många investerare och studenter gått och väntat på.

Buffett nämner inte någon av de presidentaspiranter han kritiserar vid namn. Det är däremot känt att han stöder demokraten Hillary Clintons kampanj.

85-åringens företagskonglomerat, Berkshire Hathaway, går som tåget. Bättre resultat inom försäkringsrörelsen, investeringar och derivathandeln bidrog till ett rejält vinstlyft under fjärde kvartalet.

Nettovinsten steg till 46,6 miljarder jämfört med 35,4 miljarder kronor under motsvarande period 2014.

Rörelsevinsten ökade med 18 procent till 39,7 miljarder kronor, vilket var något högre än analytikernas snittprognos.

Buffett, ibland kallad "Trollkarlen från Omaha", är rankad som världens 13:e rikaste person av tidskriften Forbes. Hans förmögenhet beräknas till 62,1 miljarder dollar, cirka 528 miljarder kronor.

Tyck till