ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Apple lovar höja utdelningen varje år

  • Tim Cook, Apples vd. Foto: TT
Apple strävar efter att höja sin kvartalsutdelning varje år. Det sade vd Tim Cook i sitt tal på bolagets årsstämma.

Apple har de senaste åren höjt utdelningen i maj, i samband med delårsrapporten för andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Finanschefen Luca Maestri utlovade också en uppdaterad plan för kapitalöverföringen till aktieägarna i samband med rapporten för det andra kvartalet. Det rapporterar Seeking Alpha.

Apple har ingen lång utdelningshistorik, bolaget återupptog utdelningen så nyligen som 2012. Kvartalsutdelningen ligger i dag på 52 cent per aktie, motsvarande en direktavkastning på 2,2 procent i årstakt.

Tim Cook indikerade också att det rådande affärsklimatet innebär köparens marknad för lägga beslag på teknikbolag och framhöll att Apple har köpt 19 bolag under de senaste femton månaderna.

Apple-chefen fick frågor om bolagets mycket omtalade satsning på en Apple Car och Tim Cooks svar tyder på att det kan dröja flera år. Wall Street Journal skrev i fjol att Apple satsar på en lansering år 2019. Mer nyligen skrev AppleInsider att bolaget infört ett anställningsstopp på området efter att ledningen blivit missnöjda med framstegen för initiativet.

Tyck till