ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kärnkraftverk startar igen i Japan

Japan nystartar nu sin fjärde kärnkraftsreaktor efter en landsomfattande avstängning till följd av Fukushima-katastrofen i mars 2011.

Då togs Japans samtliga 50 kärnkraftsreaktorer ur bruk efter att Fukushima-anläggningen delvis förstörts av flera härdsmältor när den träffades av en enorm tsunami utlöst av jordskalv.

Premiärminister Shinzo Abes regering har strävat efter att få reaktorer i bruk igen, när nu nästan fem år har gått sedan Fukushima-katastrofen. Samtidigt finns en kritisk opinion i Japan efter Fukushima, där allmänheten oroar sig över säkerheten i kärnkraftsverken och rädsla för strålning.

Kansai Electric Power meddelade på sin hemsida att man startar om sin reaktor nummer fyra vid Takahamaverket väster om Tokyo under fredagen. Förra månaden stängde företaget en annan av sina reaktorer efter protester från boende i området.

Tyck till