ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Förvaltaren hyllar Fingerprint

Extremt hög tillväxt, goda marginaler och rejäl kassa. Allt talar för biometribolaget Fingerprint enligt Handelsbankens fondförvaltare Oscar Karlsson i Börsrådet. Jonas Olavi på Alfred Berg lyfter istället fram ett klädbolag där "värderingen är ett skämt".

”Om man tänker sig hundra scenarier vad som skulle kunna vara utfallet under kommande år är aktien prissatt för det sämsta scenariot och det finns 99 scenarier där det kan bli bättre", säger Oscar Karlsson om Fingerprint Cards i Börsrådet.

Han pekar på en lång rad faktorer som talar för aktien som under det senaste året har varit rejält i ropet. I fjol steg Fingerprint med svindlande 1.600 procent, men i år hör den till förlorarna med en nedgång på över 20 procent.

Oscar Karlsson lyfter även fram ett litet teknikbolag med stor potential och en börsnykomling med god lönsamhet.

Jonas Olavi, strateg på Alfred Berg, hittar två köpvärda aktier i fastighetssektorn och lockas även av klädbolaget New Wave.

"Värderingen är ett skämt. Jag förstår inte att folk inte har tittat mer på det här", säger han om aktien som det senaste året backat med cirka 25 procent.

"Det här ska man köpa. Passa på när det är så lågt värderat", säger han.

Alla aktietips hittar du i klippet ovan.

Tyck till