ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Före detta styrelse polisanmäls

På fredagen polisanmälde Region Gotland tre personer som tidigare satt i Gneab:s styrelse. De ska ha sålt industrifastigheten Hantverket 1 i Visby till kraftigt underpris.

Polisanmälan lämnades in till Ekobrottsmyndigheten och gäller trolöshet mot huvudman, skriver flera lokala medier. I anmälan uppger Region Gotland att den höjer sitt skadeståndsanspråk från 11,6 miljoner kronor till 17 miljoner.

Via advokat har den tidigare styrelsen meddelat att den inte tänker betala skadeståndet.

Gneab, Gotlands näringslivs- och etableringsservice AB, ägs av Region Gotland och brottas med kraftiga underskott i det egna kapitalet. Nuvarande styrelseordförande, Bo Björkman, har tidigare sagt att man genom en polisanmälan hoppas kunna rädda en del av skattebetalarnas pengar.

Tyck till