ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Citi ser läge att bottenfiska i tre storbanker

  • Foto: Colorbox

Spanska Santander och BBVA samt franska Société Générale är tre banker det kan vara läge att bottenfiska efter sektorns svaga utveckling på senare tid.
Det skriver Citi i en analys på fredagen.

"Vi använder P/PPP för att bottenfiska bankaktier - med MSCI:s globala bankindex ned omkring 17 procent sedan årsskiftet frågar investerare oss om man ska titta på bankaktier och vilka aktier man ska köpa", skriver Citi.

Med P/PPP avses aktiekurser i förhållande till vinst före reserveringar (Price/Pre-Provision Profit).

"För de flesta banker på de flesta marknaderna ligger P/PPP på långt över historiska lägstanivåer men på några marknader så rör sig värderingen ned mot tidigare lägstanivåer", skriver Citi som pekar ut Spanien och Italien inom Europa. Asiatiska länder som Kina, Hongkong och Sydkorea är andra bankmarknader som lyfts fram som lågt värderade.

Det poängteras samtidigt att de låga värderingarna i många fall beror på dåliga lån och relaterad kapitaloro.

På enskild bankaktienivå där Citi har rekommendationen köp sticker Santander, BBVA och Société Générale ut med historiskt låga P/PPP-värderingar. Bland europeiska banker med låga värderingar, men utan köpstämpel, pekas brittiska Standard Chartered, italienska Unicredit och tyska Deutsche Bank ut.

Tyck till