ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Carl Bennet stödköper Swedbank-aktier

  • Foto: Bertil Ericson/TT

Industrinestorn Carl Bennet stödköper aktier för att stötta Swedbanks pressade ordförande Anders Sundström. I veckan har han köpt aktier värda 1,6 miljoner i storbanken, uppger Svenska Dagbladet.

Det handlar om totalt 10.000 aktier i Swedbank som ska ha köpts för att visa stöd för styrelseordföranden Anders Sundström efter turerna kring bankens numera sparkade och polisanmälde vd Michael Wolf.

”Som ägare skulle jag personligen tycka att det var otroligt bra om jag hade en ordförande som började med att följa lagen, precis som han gjorde”, säger Carl Bennet till Svenska Dagbladet.

Flera andra tunga ägare, bland annat Folksam och Fjärde AP-fonden, har kritiserat Anders Sundström för hur han informerat styrelsen om polisanmälan mot Michael Wolf. Sundström har själv uppgett att han enligt lag inte fick meddela sina styrelsekollegor, något som dementerats av Ekobrottsmyndigheten.

”Om man gör 80 procent rätt direkt tycker jag att man är en bra ordförande. Han skulle säkert ha informerat styrelsen tidigare, men ju då gällde det att börja med att följa lagen”, säger Carl Bennet till Svenska Dagbladet.

Carl Bennet och Anders Sundström har haft kontakt sedan Sundström var minister på 1990-talet. När gruvbolaget Boliden fick det tufft i början av 2000-talet arbetade de tillsammans för att rädda företaget. Aktieköpet på 1,6 miljoner kronor är sannolikt en liten summa för Carl Bennet – han bedöms vara god för drygt 20 miljarder kronor.

Tyck till