ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Budet accepterat - SAS-strejken avblåst

Pilotfackförbundet Svensk Pilotförening, SPF, har på fredagen antagit det medlarbud till kollektivavtal som under torsdagskvällen lämnades av de utsedda medlarna. Även Svenska Flygbranschen och GEC har antagit budet.

Därmed, skriver SPF i ett pressmeddelande, är konflikten mellan Svensk Pilotförening och Svenska Flygbranschen över och alla stridsåtgärder återkallas omedelbart.

Ett kollektivavtal uppges ha träffats, med innebörden att piloter i SAS-underleverantörerna GEC, ett bemanningsbolag, och Flybe, ett brittiskt flygbolag, omfattas av villkor som motsvarar regionalflyget i Sverige.

"Regelverket för piloters arbetstider har de senaste åren kraftigt försämrats och det är mycket viktigt för våra medlemmars långsiktiga hälsa att det finns kollektivavtal som säkrar en god arbetsmiljö", säger SPF-ordföranden Martin Lindgren i pressmeddelandet.

Medling i konflikten har pågått sedan 8 februari.

Tyck till