ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 25 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Varning för ryska obligationer

  • Foto: TT
USA:s regering varnar amerikanska storbanker för att investera i ryska obligationer. Varningen utfärdas inför den första ryska emissionen sedan sanktionerna för Ukrainakonflikten infördes 2014, rapporterar The Wall Street Journal.

Sanktionerna mot Ryssland, införda efter annekteringen av Krim, förbjuder inte explicit att USA:s banker investerar i ryska statsobligationer. Men enligt ett uttalande från USA:s utrikesdepartement till tidningen är det viktigt att förstå att Ryssland är en riskfylld marknad så länge destabiliseringen av grannlandet Ukraina fortgår.

Ryssland ska enligt tidningens källor planera ett internationellt obligationslån på minst 3 miljarder dollar (cirka 26 miljarder kronor). Såväl europeiska som amerikanska banker har bjudits in att delta. Någon liknande emission har inte skett sedan 2013, då Ryssland tog obligationslån för sammanlagt 11,4 miljarder dollar.

Traditionellt sparande? Hitta bästa sparkontot (extern tjänst)