ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Så lätt sparar Indiska 8 miljoner

  • David Rönnberg, vd för Indiska. Foto: Indiska

Krisande klädkedjan Indiska har hittat ett lätt sätt att spara miljoner. Huvudkontoret flyttar bara en bit.

En svag julhandel blev spiken i kistan för anrika butikskedjan Indiska som i början året tvingades ansöka om rekonstruktion med skulder på drygt 123 miljoner kronor.

Bolaget arbetar nu med att skära ned kostnaderna med cirka 100 Mkr. De oprioriterade fordringsägarna har redan accepterat ett 25-procentigt ackord. Ett annat sätt att spara pengar är att flytta det överdimensionerade huvudkontoret som i dag ligger i Värtahamnen i Stockholm.

”Vi sitter i 3.500 kvadratmeter. Vi behöver kanske 800–900 kvadratmeter”, säger nytillträdde vd:n David Rönnberg till tidningen Habit.

Men det blir en kort flytt.

”Troligtvis flyttar vi inom området där vi sitter. Vi har två lokaler som vi väljer mellan, men vi har inte skrivit på något än”, säger David Rönnberg till tidningen Habit.

Han räknar med att spara 8 Mkr på att flytta huvudkontoret. Andra delar av sparplanen är att minska antalet butiker. Indiska har redan stängt åtta olönsamma butiker, fyra i Stockholm, två i Västernorrland och två i Västsverige. Även i Norge och Finland kan butiker komma att stängas.

Även personalstyrkan på runt 700 anställda ska krympa. David Rönnberg har tidigare sagt att det handlar om 60-80 personer som förlorar jobbet.

Hur bra spar du egentligen? Jämför sparkonton! (Extern tjänst)

Tyck till