ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ont om plats för nya tusenlappen

  • Foto: TT

Det är inte lätt att få tag i den nya tusenlappen med Dag Hammarskjölds porträtt. Sedeln får helt enkelt inte plats i bankernas sedelmaskiner sedan tvåhundrakronorssedeln togs i bruk. Några banker har den inte alls och tusenlappar har aldrig funnits i automaterna.

Vi tillhandahåller de sedlar bankerna efterfrågar. Vi vet att varken Handelsbanken eller Swedbank har tusenkronorssedeln men att Forex har den, säger Leif Jacobsson, projektledare för utbytet av sedlar och mynt vid Riksbanken, till Sydsvenskan.

Hur övriga banker gör kan skilja sig från kontor till kontor.

Enligt Leif Jacobsson är det många som hör av sig till Riksbanken och vill ha tag i sedeln med Hammarskjöld på. Omkring en miljon sedlar ska finnas i omlopp, så någonstans därute finns de rimligtvis. Ett tips för den tusenlappssugne är att kontakta bankernas kundtjänst.

Dags att tömma madrassen? Jämför sparkonton här! (extern tjänst)

Tyck till