ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Nedåt på Kinabörserna

  • Foto: TT

Asienbörserna visade upp ett blandat facit på torsdagsmorgonen. Tokyobörsen tog rygg på de amerikanska och stiger med 1,6 procent medan Shanghaibörsen backar med 4,2 procent.

Oljepriset fortsätter att hålla i taktpinnen på världens börser och drog med sig USA-börserna uppåt på onsdagskvällen där S&P 500 stängde med en uppgång på 0,4 procent. De muntrare tonerna spred sig även till Japan där Nikkei 225-indexet stiger med 1,6 procent på torsdagsmorgonen.

"Oljan vände upp på plus vilket drog med sig aktiemarknaden. Alla verkar försöka få en känsla för vart marknaden är på väg. Volatiliteten ökar och minskar vilket också gäller för intradagsrörelserna, det är inte nytt", sade Kevin Kelly, chefsinvesterare vid Recon Capital i New York, till Bloomberg News.

Enligt japanska medier har det japanska elektronikföretaget Sharp accepterat ett bud på cirka 47 miljarder kronor från den taiwanesiska kontraktstillverkaren Hon Hai, även känd som Foxconn. Affären har inte kommenterats av företagen. Uppgifterna fick Sharpaktien att baka med 19,5 procent på Tokyobörsen medan Hon Hai steg med 2,9 procent.

I Kina rådde en mer pessimistisk börsstämning och Shanghai Composite Index hade strax innan klockan sju backat med 4,2 procent, tekniktunga Shenzhen med 5,3 procent medan Hongkongbörsen sjönk med 1,2 procent.

På torsdagsmorgonen noterade spotpriset på Brentoljan en uppgång på 0,5 procent medan WTI-steg med 0,2 procent. Även guldet fortsatte uppåt och vid sjusnåret hade spotpriset på guld stigit med 0,5 procent till 1.234 dollar per uns.

Tyck till