ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kvinnor drar om männen i löneligan

  • En snäll chef ökar motivationen hos de anställda, visar ny forskning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kvinnliga toppolitiker och kommunchefer tjänar mer än manliga, visar en kartläggning från tidningen Dagens Samhälle.

I dag ligger kvinnliga kommunchefers löner på 900 kronor över männens, jämfört med att lönerna var jämställda med männens för tre år sedan. Och bland kvinnliga kommunstyrelseordföranden är skillnaden ännu större. Det genomsnittliga arvodet för en kvinnlig kommunstyrelseordförande har gått från ett underläge på 1 000 kronor per månad till ett överläge på 1 500 kronor.

"Jag tror det visar att kvinnliga chefer blivit bättre på att löneförhandla. Att de ofta är mer välutbildade än männen vet vi", säger Annika Elias, ordförande för fackförbundet Ledarna till Dagens Samhälle.

Pusha till 30 karriärsajter från en och samma plattform (extern länk)

Tyck till