ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Johnson & Johnson tvingas böta 600 miljoner efter dödsfall

  • Foto: TT
Läkemedelsgiganten Johnson & Johnson måste betala 72 miljoner dollar, motsvarande drygt 610 miljoner kronor, i skadestånd till en kvinnas familj som dog av äggstockscancer efter långvarig användning av bolagets Baby Powder och duschprodukter.

Utslaget kom från en domstol i St. Louis och avser 10 miljoner dollar i faktiska skador och ytterligare 62 miljoner dollar i bestraffning. Det är första gången som en amerikansk domstol väljer att utfärda en sådan bötessumma, samtidigt som antalet liknande fall nu uppgår till flera hundratals, rapporterar CNBC.

Johnson & Johnson fälldes på de grunder att bolaget misslyckades med att varna konsumenterna om att dess talkbaserade produkter kan orsaka cancer.

En talesman för Johnson & Johnson beklagade domen, och sade sig sympatisera med den drabbade familjen. Däremot uppgav man sig fortsatt vara övertygade om att användningen av kosmetisk talk är säker eftersom flera årtionden av vetenskapliga studier kring ämnet styrker detta.

Tyck till