ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Hägglund blir pr-konsult

  • NYTT GÄNG. Göran Hägglund, i prickig slips, sadlar om och blir pr-konsult på Narva. Där blir han kollega med Johan Molander, Annika Sundström och Daniel Bergsten. Foto: Håkan Flank

Kristdemokraternas tidigare partiledare Göran Hägglund blir pr-konsult.
Samtidigt behåller han sitt uppdrag för regeringen och sin plats i Aleris styrelse.

Göran Hägglund var socialminister i åtta år och valde för drygt ett år sedan att lämna uppdraget som KD-ledare.

Han har ett brett kontaktnät inom vård- och hälsosektorn och sitter sedan ett halvår tillbaka i den Investorägda vårdkoncernen Aleris styrelse.

Han har även fått i uppdrag av regeringen att, tillsammans med den tidigare Metallbasen Göran Johnsson, utreda förutsättningarna för att höja pensionsåldern.

Nu kan Di berätta om nästa uppdrag för den tidigare partiledaren. Den 1 mars börjar han arbeta som konsult på pr-byrån Narva, som har många hälsobolag på sin kundlista.

”Tanken är att jag ska kunna ge råd utifrån mina erfarenheter både internt i företaget och till de kunder som anlitar Narva som rådgivare i olika sammanhang.”

Hälso- och sjukvården är en växande sektor och Göran Hägglund var under sin tid som socialminister med och öppnade branschen för fler privata aktörer.

Han ser inga problem med att växla spår och gå över till andra sidan.

”Jag vill fortsätta att bidra i olika sammanhang med den kunskap och det engagemang som jag har”, säger han.

”Man ska ha respektavstånd till den tid då man var i exekutiv position. Men nu är det faktiskt snart ett och ett halvt år sedan jag slutade som minister.”

Narva har flera kunder, både svenska och internationella, som efterfrågar strategisk rådgivning inom livsvetenskap och folkhälsa.

”Just inom det här området är den politiska dimensionen väldigt viktig och då är det svårt att tänka sig en bättre rekrytering än Göran Hägglund”, säger Johan Molander, vd för Narva.

Göran Hägglund var partiledare för KD i elva år. Men han saknar inte politiken.

”Jag kom till ett läge när jag var färdig. Jag kan sakna enskilda personer och den arbetsgemenskap som politiken utgör”, säger han.

Tyck till