ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Göran Hägglund blir PR-konsult

  • Från vänster: Johan Molander, Göran Hägglund, Annika Sundström och Daniel Bergsten. Foto: Håkan Flank

Den tidigare KD-ledaren och socialministern Göran Hägglund blir PR-konsult. Samtidigt behåller han sitt uppdrag för regeringen och sin plats i vårdjätten Aleris styrelse.

Göran Hägglund var socialminister i åtta år och valde för drygt ett år sedan att lämna uppdraget som partiledare för Kristdemokraterna.

Han har ett brett kontaktnät inom vård- och hälsosektorn och sitter sedan ett halvår tillbaka i den Investorägda vårdkoncernen Aleris styrelse.

Han har även fått i uppdrag av regeringen, tillsammans med den tidigare Metallbasen Göran Johnsson, att utreda förutsättningarna för att höja pensionsåldern.

Nu kan Di berätta om nästa uppdrag för den tidigare partiledaren. Den 1 mars börjar han arbeta som konsult på PR-byrån Narva, som har många hälsobolag på sin kundlista.

”Tanken är att jag ska kunna ge råd utifrån mina erfarenheter både internt i företaget och till de kunder som anlitar Narva som rådgivare i olika sammanhang”, säger Göran Hägglund.

Hälso- och sjukvården är en växande sektor och Göran Hägglund var under sin tid som socialminister med och öppnade upp branschen för fler privata aktörer.

Han ser inga problem med att han nu växlar spår och går över till andra sidan.

”Jag vill fortsätta att bidra i olika sammanhang med den kunskap och det engagemang som jag har”, säger han.

”Man ska ha respektavstånd till den tid då man var i exekutiv position. Men nu är det faktiskt snart ett och ett halvt år sedan jag lämnade som minister med ansvar för det här området.”

Det faktum att allianspartierna förlorade valet 2014 och tvingades lämna ifrån sig regeringsmakten underlättade beslutet.

”Hade det varit samma politiska färg och samma parti så hade man kanske resonerat på lite annorlunda sätt. Men nu är det ju personer av annan politisk färg som styr och ställer”, säger Göran Hägglund.

Narvas vd Johan Molander är mycket nöjd med rekryteringen. Bolaget har många kunder, både svenska och internationella, som efterfrågar strategisk rådgivning inom området life science och folkhälsa.

”Just inom det här området är den politiska dimensionen väldigt viktig och då är det svårt att tänka sig en bättre rekrytering än Göran Hägglund”, säger han.

Göran Hägglund kommer att sitta kvar i Aleris styrelse och behålla uppdraget från regeringen, som gäller i sex månader.

Han valdes in i riksdagen 1991 och var partiledare för Kristdemokraterna i elva år. Men han saknar inte politiken.

”Jag kom till ett läge när jag var färdig. Jag kan sakna enskilda personer och den arbetsgemenskap som politiken utgör. Jag skulle inte vilja ha det ogjort, men jag känner ingen längtan tillbaka”, säger Göran Hägglund.

Tyck till