ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Frankrike kräver 15 miljarder av Google

Franska myndigheter har riktat krav mot Google om 1,6 miljarder euro, motsvarande knappt 15 miljarder kronor, beståendes av retroaktiv skatt, skriver AFP med hänvisning till källor.

Google är ett av de bolag som kommit att granskas för upplägget där försäljningsintäkter flyttas mellan länder.

"Vi är ett globalt företag och måste följa skattelagstiftningen i alla de länder vi verkar vilket vi också gör", sa Googles vd Sundar Pichai vid ett framförande i Paris under onsdagen innan landets krav på bolaget framkommit.

I slutändan kan dock den summa Google faktiskt betalar bli lägre än kravet. Liknande förhållanden förelåg när bolaget under förra månaden nådde en uppgörelse med brittiska myndigheter om att betala 170 miljoner euro.