ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Brasilianska ståljätten gör brakförlust

  • Vale går med mångmiljardförlust. Foto: AP
Världens största järnmalmsproducent, brasilianska Vale, gjorde under förra året en förlust om 12,1 miljarder dollar, att jämföra med en vinst om 657 miljoner dollar året före, skriver Financial Times.

Bakom den mastiga förlusten ligger den breda nedgången i råvarupriserna. Merparten av förlusten gjordes i det sista kvartalet med 8,6 miljarder dollar. Omsättningen för helåret sjönk till 28 miljarder dollar, efter att ha varit 10 miljarder högre under 2014.

Likt andra företag i råvarubranschen har Vale kapat kostnader i ett försök att möta upp den försämrade försäljningen. Totalt uppgick kostnaderna under förra året till knappt 23 miljarder dollar, att jämföra med 29 miljarder under 2014.

Tyck till