ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Börsen: Det pekar uppåt inför öppning

Terminerna för de ledande Europaindexen pekade uppåt inför torsdagens öppning. USA-börserna vände upp på plus på onsdagskvällen med stöd av en återhämtning för oljepriset.

"Vi ser en 'follow through' från USA. Återhämtning i oljan fick New York-börserna att repa sig och ta tillbaka initiala nedgångar. Den höga korrelationen med oljan består och investerare frågar sig om vi har en bestående återhämtning på börsen eller det endast är en tillfällig rekyl inom ramen för den fallande trenden sedan i våras", skrev IG, vars förhandel indikerade en uppgång på runt 1 procent för OMXS30, i torsdagens morgonbrev.

Terminerna för de ledande europeiska börsindexen var från 1,0 till 1,2 procent högre.

Jämfört med nivån vid Europabörsernas stängning på onsdagseftermiddagen har Brentoljepriset stigit omkring en dollar till nivå strax över 34 dollar.

I Asienhandeln tappade de kinesiska börserna, för övrigt var indexutvecklingen i regionen överlag positiv. En försvagad yen mot dollar hjälpte de japanska börserna.

 

 

Rapporter:

 

* Spelutvecklaren Starbreeze totala intäkter uppgick till 73,6 miljoner kronor (50,5) i det gångna kvartalet och rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, uppgick till 15,2 miljoner (24,8). Även Stillfront har rapporterat.

 

* Vårdförtaget Attendos rörelseresultat, ebit, uppgick till 201 miljoner kronor under det fjärde kvartalet, att jämföra med 140 miljoner motsvarande period förra året. Bolaget ser positivt på förutsättningarna för innevarande år.

 

* Bryggeriet Kopparbergs Bryggeri, listat på NGM MTF, resultat efter skatt blev 46,4 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2015 (41). En utdelning om 4:40 kronor per aktie föreslås för helåret 2015, upp från 2:40 kronor för 2014.

 

 

Nyheter i övrigt:

 

* Fastighetsbolaget D Carnegie planerar en emission av B-aktier för att köpa tillbaka konvertibla förlagslån om drygt en miljard kronor.

 

* Precise Biometrics har ingått ett avtal med Chipone för licensiering av Precise algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter

 

* Gruvprospekteringsbolaget Beowulf Mining avser att genomföra en nyemission som väntas inbringa motsvarande knappt 15 miljoner kronor före emissionskostnader.

 

* Seamless genomför en riktad emission av aktier om cirka 24,6 miljoner kronor till privata och institutionella investerare till teckningskursen är 8 kronor per aktie.

 

* Oriflames styrelseledamot och medgrundare Robert af Jochnick har köpt aktier värda drygt 25 miljoner kronor.

 

* Den tidigare vd:n och numera vice styrelseordförande i Bilia, Jan Pettersson, har sålt 20.000 aktier motsvarande en femtedel av hans innehav.

 

* Christer Staaf kommer att lämna vd-posten i Avtech från och med den 1 mars.

 

 

Rekommendationer:

 

* Berenberg Bank har inlett bevakning av H&M med rekommendationen sälj och riktkursen 242 kronor.

 

* Nordea Markets har sänt sin rekommendation för Lundin Petroleum till behåll från köp. Riktkursen 135 kronor anges.

 

* Swedbank har höjt Wallenstam till köp från minska.

 

 

Makroagendan:

 

* Från svenskt håll väntar en ny konjunkturbarometer för Konjunkturinstitutet liksom en hel del SCB-statistik, bland annat hushållsutlåning, handelsbalans och PPI.

 

* Internationellt kommer bland annat penningmängdsdata från euroområdet, preliminär BNP från Storbritannien samt orderingång för varaktiga varor i USA.

Tyck till