ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Blandande signaler inför New York-öppning

USA-terminerna bjöd på små rörelser inför torsdagens handel. Signalerna är blandade inför öppningen med börsras i Kina, stigande Europabörser och oljepriset åter på minus.

Statistik en timme före öppning visade att order på varaktiga varor i januari ökade mer än väntat medan siffror för nyanmälda arbetslösa vecka 7 var i linje med förväntningarna.

Föregående handelssession lyckades Wall Street stänga på plus efter en svag start, med stöd av en återhämtning i oljepriset. Torsdagen har åter bjudit på minus i oljepriserna, med Brentoljan på drygt 34 dollar vid 15-tiden och WTI på knappt 32 dollar fatet.

På Europafronten har det åter varit plus på börserna medan de asiatiska börserna hade en blandad utveckling på torsdagen, med börsras i Kina på ränteoro och vinsthemtagningar men upp en dryg procent i Japan.

Med en dryg halvtimme kvar till börsöppningen låg terminerna för Dow Jones och S&P500 plus 0,1 procent medan Nasdaq var i stort sett oförändrad.

Bland enskilda aktier backade klädkedjan GAP runt 1 procent i förhandeln. Fokus när rapporten kommer sent i kväll ligger på utsikterna för 2016 och det är redan känt att den jämförbara försäljningen sjönk 7 procent fjärde kvartalet.

Elektronikåterförsäljaren Best Buy sjönk i förhandeln på besvikelse över de utsikter som lämnades i delårsrapporten.

3D-printingbolaget 3D Systems noterades på oförändrad nivå inför sin rapport efter USA-stängning.

Fed-chefen i Atlanta, Dennis Lockharts tal på eftermiddagen följs av John Williams, Fed-chef San Francisco, klockan 18 och James Bullard, Fed-chef i St Louis, klockan 1.00 i natt, svensk tid.

 

Tyck till