ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Världsekonomin: IMF oroas över tillväxten

Världens största ekonomier bör enas om en samordnad ökning av sina offentliga utgifter för att motverka den stigande risken för en djupare global ekonomisk nedgång, skriver IMF i en rapport på onsdagen inför G20-mötet i Shanghai senare i veckan.

Det uppger Dow Jones Newswires.

IMF menar att den senaste tidens marknadsoro och tröga tillväxt i "rika länder" kan tvinga dem att sänka sina prognoser ytterligare, bara en dryg månad efter att de nedgraderade sina utsikter för den globala tillväxten i år till 3,4 procent.

IMF gav inga närmare detaljer i onsdagens rapport, men betonade bland annat att en ekonomi som Tyskland har råd att satsa mer på infrastruktur.

Tyck till