ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Stockholmsbörsen: Terminer pekar mot små rörelser

Stockholmsbörsen ser ut att inleda onsdagen med måttliga rörelser.
De asiatiska börserna backade överlag på onsdagen sedan oljepriserna fortsatt ned och den japanska yenen förstärkts ytterligare.

Wall Street stängde tisdagshandeln i rött med press från olja och bank, vilket innebar att de senaste dagarnas uppgång bröts.

På råvarumarknaden noterades metallerna överlag något ned. Nordsjöoljan handlades just under 33 dollar pet fat, vilket var något lägre än vid Stockholmsbörsens stängning på tisdagen.

USA-räntorna handlades på fortsatt lägre nivåer efter att ha sjunkit i den sena handeln på tisdagen.

Vid 8.40-tiden var Euro Stoxx 50-terminen samt terminerna för börserna i London, Frankfurt och Paris samtliga nära nollstrecket.

Enligt IG Markets pekar OMXS30 upp med 0,2 procent.

 

Rapporter:

 

* Servicebolaget Coor redovisar en högre tillväxt och vinst än väntat jämfört med SME Direkt.

 

* Läkemedelstillverkaren Recipharm redovisar ett rörelseresultat på 48 miljoner kronor (95). Nettoomsättningen uppgick till 863 miljoner kronor (873) under kvartalet. Lägre försäljningsvolymer tillsammans med en ogynnsam produktmix och avslutad distributionsverksamhet hade en väsentlig påverkan på vinst och marginaler under kvartalet. Nya finansiella mål är att nå en försäljning på minst 8 miljarder kronor 2020 och en ebitda-marginal på minst 16 procent. Läkemedelstillverkaren har även köpt ett italienskt bolag för 640 miljoner kronor.

 

* Gruvbolaget Lucara sålde under det fjärde kvartalet rådiamanter för 65,2 miljoner dollar, motsvarande drygt 550 miljoner kronor. För helåret 2015 uppgick försäljningen till 224 miljoner dollar, vilket innebär att bolaget överträffade sin senast uppdaterade guidning om en helårsförsäljning på 200-220 miljoner dollar.

 

* GHP Specialty Care redovisar ett resultat efter skatt på 13 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2015 (16,4). Nettoomsättningen uppgick till 230 miljoner kronor (210).

 

Övriga händelser:

 

* Electrolux, som har kapitalmarknadsdag på onsdagen, meddelar att bolagets kostnader för råmaterial förväntas fortsätta att visa en nedåtgående trend och den positiva effekten på resultatet för 2016 bedöms nu till cirka 750 miljoner kronor i förhållande till 2015. Tidigare hade bolaget gjort bedömningen att den positiva råvarueffekten skulle uppgå till 550 miljoner kronor.

 

* Även Byggmax har kapitalmarknadsdag under onsdagen.

 

* Analytiker och storägare tror att besked om en förlikning i storleksklassen 1-8 miljarder kronor mellan Telia Sonera och det amerikanska justitiedepartementet kommer att meddelas inom kort.

 

* I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp av Volvo, B&B Tools och Camarus.

 

 

På makroagendan märks:

 

- USA: Markit tjänste-PMI (prel) februari kl 15.45

 

- USA: försäljning nya bostäder januari kl 16.00

 

- USA: oljelager - veckostatistik kl 16.30

Tyck till