ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

SAS: Svensk pilotförening varslar

Svensk Pilotförening, SPF, kommer att sjösätta nya konfliktåtgärder vid midnatt natten mot torsdag om parterna inte når någon överenskommelse. Det framgår av ett pressmeddelande.

Konflikten handlar om ett kollektivavtal för piloter i bemanningsbolaget Global Employer Company, GEC, som flyger för det brittiska flygbolaget Flybe som i sin tur är underleverantör till SAS.

"Medlemmar vid GEC lägger då ned arbetet under torsdagar, söndagar och måndagar. Svenska Flygbranschen har svarat genom att varsla om lockout för SPF:s medlemmar från och med lördag 27 februari", skriver SPF om torsdagsnattens eventuella konfliktåtgärder.

Förutom arbetsnedläggelse vid GEC träder också sympatiåtgärder i kraft för omkring 900 medlemmar i sex andra svenska flygbolag. Medlemmar i Amapola, Braathens Regional, Malmö Aviation, Novair, SAS och TUIfly försätts då i blockad mot bland annat utföra övertidsarbete.

"Dessutom innebär konfliktåtgärderna en blockad mot att hyra in ytterligare flygbolag för att utföra flygningar i dessa företag", heter det.

Medling i konflikten har pågått sedan 8 februari. Svensk Pilotförenings medlemmar vid GEC är uttagna i övertidsblockad sedan en vecka tillbaka.

På tisdagen kom Unionen överens om ett kollektivavtal för kabinanställda vid GEC.

Tyck till