ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Reynolds drar in storkovan på lågbudgetsuccé

  • Skådespelaren Ryan Reynolds.

Teamet bakom superhjältefilmen Deadpool, med huvudrollsinnehavaren Ryan Reynolds i spetsen, kan vänta sig rejält med klirr i kassan. Tack vare biosuccén väntar nu miljonbonusar.

Den amerikanska actionkomedin Deadpool hade världspremiär den 12:e februari. Inte ens två veckor har gått men filmen har redan blivit en kassasuccé och dragit in över 500 miljoner dollar, motsvarande 4,3 miljarder kronor, enligt The Hollywood Reporter.

Produktionsbolaget 20th Century Fox lär vara nöjda med avkastningen eftersom filmen kostade ynka 58 miljoner att spela in. Nu börjar det bli dags att dela upp bytet.

The Hollywood Reporter uppger att huvudrollsinnehavaren Ryan Reynolds fick två miljoner dollar eller 17 Mkr redan från start. Han sägs vara den enda i teamet som är berättigad till biljettintäktsbaserade bonusar tillsammans med producenten Tim Miller.

Sammanlagt förväntas Ryan Reynolds få ut mer än 85 Mkr till, förutsatt att filmen spelar in biljettintäkter på 800 miljoner dollar, en siffra som nu förväntas nås. Detta är extra glädjande för Reynolds vars stjärnglans falnade efter bioflopparna Green Lantern (2011) och R.I.P.D. (2013).

Första bonussteget, 150 miljoner dollar, passerades redan under de första dagarna efter premiären.

Stjärnan har gått med på för en uppföljare, men enligt uppgift till The Hollywood Reporter förbereder hans agenter redan en omförhandling som kommer att höja ersättningen rejält.

Producenten Tim Miller har dock inte skrivit under något uppföljningsavtal. Det betyder att 20th Century Fox kommer att få punga ut med mer pengar för att hålla ihop det kreativa teamet. Något som de säkert gör gladeligen efter den nuvarande succén.

Deadpool är en rollfigur skapad av serieförlaget Marvel. Han dök först upp som en skurk i filmen X-Men Origins: Wolverine från 2009. Filmbolaget började tidigt arbeta med en spinoff som dock kom av sig med tiden.

Tyck till