ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Köp hus med egna skidbackar

  • Foto: Fiddleheadmountain.ca

Just nu är vinterparadiset till salu. Ett hus med fem privata skidbackar.

Bara 35 mil från Kanadas huvudstad Ottawa säljs det perfekta vinterhuset. Den som är redo att hosta upp knappt tio miljoner kronor får ett hus på 250 kvadratmeter med fem sovrum. Men det unika är att det ingår en egen lift och fem nedfarter.

Fastigheten vid Fiddlehead Mountain ligger vid ett eget berg med lift, belysning och pistmaskning. Dessutom ingår en sjö och ismaskin så du kan fixa din egen skridskobana (vi är ju ändå i Kanada). Naturligtvis finns en pool för sommarhalvåret.

Hela fastigheten ligger på historisk mark. De nuvarande ägarna tog över en nedgången skidanläggning med anor från 1940-talet som bland annat sett olympiska guldmedaljören Nancy Green svänga förbi.

Men när Rob Birch och Francine Goulet köpte fastigheten i slutet av 1990-talet hade ingen åkt i de igenvuxna pisterna på över 20 år. Men paret har sedan dess renoverat hela skidanläggningen och byggt ett nytt hus i stället för det fallfärdiga ruckel som fanns kvar från storhetstiden.

Alla fördelar till trots, stället verkar svårsålt. Det har varit ute på marknaden sedan 2013.

Jämför olika bolån här! (Extern tjänst)

Tyck till