ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Storbanken: Då stiger boräntorna

  • Foto: TT
Boräntorna väntas inte stiga i närtid, men från och med nästa år spås en långsam klättring, enligt den senaste Boränteindikatorn från Handelsbanken.

Under de kommande sex månaderna väntas de korta, medellånga och långa boräntorna ligga kvar på nuvarande nivåer. Banken skriver att reporäntan sannolikt har nått botten, men att man inte kan utesluta ökade obligationsköp och interventioner på valutamarknaden om kronförstärkningen åter skulle ta fart.

Man konstaterar att räntorna fortsatt ligger på historiskt låga nivåer, och att de i huvudsak har varit hyfsat stabila under det senaste året.

”I takt med att inflationen börjar stiga i enlighet med Riksbankens prognoser och närma sig inflationsmålet under 2017 räknar vi med att räntorna rör sig uppåt”, skriver Handelsbanken.

Storbanken betonar att färden uppåt troligtvis kommer att ske ”i ganska maklig takt”, med fortsatt låga räntor historiskt sett under de kommande åren.

”Trots det kan det finnas anledning att ta höjd för högre räntor på sikt och se över skuldsättning och val av löptider”, avslutar man.

Hitta bästa möjliga ränta - jämför bolån här (Extern tjänst)

Tyck till