ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Röda siffror för Ngex

Gruvprospekteringsbolaget Ngex resultat efter skatt uppgick till -1,7 miljoner dollar (-7,8) för det fjärde kvartalet 2015.

Då bolaget ännu inte bredriver någon produktion uppkom inga intäkter.

Argentinas beslut att ta bort den exportskatt för kopparkoncentrat som tidigare gällt innebär att värdet på gruvprospekteringsbolaget Ngex Project Constellation på gränsen mellan Argentina och Chile ökar med 25 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande från Ngex.

"Elimineringen av skatten ökar Project Constellations beräknade nuvärde efter skatt från 2,09 miljarder dollar till 2,61 miljarder", skriver bolaget.

Ngex kontrollerar tre stora koppar- och guldfyndigheter i Chile och Argentina. Längst i utvecklingen har chilenska Los Helados kommit, följt av Josemaria och Filo del Sol. Bolaget bedriver ännu ingen produktion.

Den förstudie, en så kallad Preliminary Economic Assessment, som offentliggjordes i januari 2016 visar enligt bolaget "robusta" ekonomiska förutsättningar för en gemensam utveckling av de näraliggande Josemaria och Los Helados till en av de största koppar-, guld- och silverfyndigheterna i Sydamerika. Det är det projektet som går under namnet Project Constellation.

"Vi betraktar borttagandet av exportskatten som mycket positivt för Argentina och för Project Constellation. Det är det senaste i en serie av positiva steg som tagit av den nya regeringen i Argentina för att uppmuntra investeringar i landet", kommenterar Ngex vd Wojtex Wodzicki.

Tyck till