ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York: Små rörelser väntas vid öppning

Terminerna pekar på små rörelser när handeln på USA-börserna drar igång på tisdagen.

Med en dryg halvtimme kvar till öppning noterades terminerna för Dow Jones på nära oförändrat, S&P500 på -0,1 och Nasdaq på -0,3 procent.

På de europeiska aktiemarknaderna har tisdagen hittills bjudit på mindre svängningar än den senaste tidens starka uppgångar och med dragning åt minus på många börser. På Asienbörserna var det också mest minus och i form av måttliga nedgångar.

På råvarumarknaden har oljepriset pendlat lite mellan plus och minus på tisdagen. Vid 15-tiden låg Brentoljan på 34:58 dollar och WTI på 33:30 dollar fatet.

Byggvaruhuskedjan Home Depots resultat och försäljning var bättre än väntat och aktien avancerade nära 4 procent i den amerikanska förhandeln. Varuhuskedjan Macys steg också, efter ett resultat som var högre än väntat.

Fitbit, som tillverkar aktivitetsarmband och börsnoterades i somras, rasade i stället efter lägre resultat och prognoser än analytikerna hade räknat med.

United Technologies, UTC, stängde på måndagskvällen dörren för ytterligare samtal med Honeywell om en fusion, enligt mediauppgifter. Oöverkomliga regulatoriska hinder samt starkt motstånd från kunderna är orsaken enligt UTC. Aktien som rusade i måndagshandeln på mediaskriverier om ett samgående med Honeywell, låg runt oförändrad nivå i tisdagens förhandel och det gällde även Honeywell.

Groupon vände ned någon procent efter att aktien de senaste dagarna rusat på rykten om att Alibaba ska öka sitt ägande i, eller lägga ett bud på hela, rabattkupongsbolaget.

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 5,74 procent i december jämfört med samma månad 2014, enligt S&P/Case-Shillers index på tisdagseftermiddagen.

En fingervisning om hur de amerikanska hushållen påverkats av den senaste tidens turbulens på finansmarknaderna ges klockan 16.00, med statistiken över hushållens förtroende (konfidensindex). Samtidigt redovisas också siffror över försäljningen av befintliga bostäder i januari.

Tyck till