ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Flygkonflikten löst - strejken är över

De senaste dagarnas strejk gällande villkoren för ett 30-tal kabinanställda på bemanningsbolaget GEC avblåses med omedelbar verkan och ett kollektivavtal kan nu tecknas. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var i måndags som flygstrejken bröt ut efter att förhandlingarna mellan Unionen och arbetsgivaren brutit samman. Konflikten blev dock kortvarig och redan på tisdagseftermiddagen accepterade både fack och arbetsgivare medlarnas nya bud.

Därmed kan kollektivavtal nu tecknas för de kabinanställda på bemanningsbolaget GEC och strejken avblåstes med omedelbar verkan. GEC hyr ut personal till det brittiska lågprisbolaget Flybe som i sin tur anlitas av SAS.

”Vi är glada över att slutligen kunna teckna kollektivavtal för kabinanställda hos GEC. Det har varit vår önskan sedan förhandlingarna inleddes i höstas”, säger Elisabeth Holming-Schiller, tf vd Svenska Flygbranschen i ett pressmeddelande.

”Det är positivt att vi nu har nått fram till ett avtal. Unionens medlemmar har i dag fått kollektivavtal med schysta löner och bra villkor”, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert.

Det nya avtalet innebär bland annat höjda löner samt andra kollektivavtalade anställningsvillkor som är i linje med vad som är brukligt i branschen.

Tyck till