ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

"Tjock-Steffes" Ferrari såld för 14,7 miljoner

  • Ferrarin som skandalkungen Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson kraschade. Foto: Hanz Laetz / TT

Ferrarin som skandalkungen Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson kraschade i amerikanska Malibu för 10 år sedan har sålts. Bilen gick under klubban för 14,7 miljoner kronor, enligt Aftonbladet.

Bilen, en Ferrari Enzo, såldes på söndagen av auktionshuset Sothebys till en anonym köpare som betalade 14,7 miljoner kronor enligt Aftonbladet. Det är i den lägre delen av spannet auktionshuset hade hoppats på. Bilen väntades gå för mellan 14 och drygt 19 miljoner kronor.

Olyckan skedde i Malibu i den amerikanska delstaten Kalifornia 2006. Då värderades bilen till 8 miljoner kronor innan den klövs i två delar när Stefan Eriksson och hans medpassagerare kraschade in i en lyktstolpe. Enligt rapporterna från olyckan körde Stefan Eriksson runt 260 kilometer i timmen. Själv hävdar han att han körde i 340 kilometer i timmen enligt Aftonbladet.

Stefan Eriksson dömdes för rattfylleri och bilen beslagtogs innan den skickades till Capital Bank i Storbritannien. Sedan dess har den lappats ihop igen, målats om från röd till svart och utrustats med bland annat ett nytt navigationssystem.

Stefan Eriksson blev världskänd i och med olyckan men det var inte första gången han hamnade i hetluften hemma i Sverige. Stefan Eriksson har ett förflutet in Uppsalaligan, har tidigare suttit i fängelse och var vd för det sedan länge kraschade spelbolaget Gizmondo.

Köpa ny bil? Hitta bästa låneränta (Extern tjänst)

Tyck till