ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ny app fixar tankningen av bilen

  • Foto: AP

Kortföretaget Visa ser många användningsområden för bolagets tjänster i framtiden. Det mesta som går att koppla upp mot nätet ska enligt Visa också kunna användas till betalningar, skriver sajten Engadget.

Tillsammans med Honda har Visa skapat en app som används inuti en bil för att underlätta betalningar.

Den kan varna föraren om bränslenivån börjar bli låg och visar då vägen till närmaste bensinstation. Väl där räknar appen fram hur mycket påfyllningen kommer att kosta och låter föraren betala utan att behöva lämna fordonet.

En annan demoapp handlar om parkering. Visa ser framför sig en värld där parkeringsautomaten har Bluetooth LE, och när bilen sätts i parkeringsläge känner den av hur mycket platsen kostar, för att sedan möjliggöra betalning med ett klick.

Visa planerar att börja använda bränsleappen i en pilotsatsning i Kalifornien under de kommande månaderna.

Köpa ny bil? Hitta bästa låneränta (Extern tjänst)

Tyck till