ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Moderaternas nya hårda krav på nyanlända

  • Anna Kinberg Batra. Foto: TT

Moderaterna vill införa obligatorisk närvaro och examensprov på en samhällskurs som ges till nyanlända, rapporterar TV4.

Kursen är i dag frivillig och det finns inget krav på att eleverna tar till sig undervisningen, som handlar om hur det svenska samhället fungerar, samt normer och värderingar kring ämnen som barnuppfostran och jämställdhet. Moderaterna föreslår att etableringsersättningen ska utebli om eleven inte har tillräcklig närvaro eller klarar ett kunskapstest.

"Här i Sverige är vi jämställda, kvinnor och män har lika möjligheter, man ska kunna jobba, man ska jobba och göra rätt för sig. Och det finns vissa grundläggande värderingar som vi har rätt att ställa krav på varandra att man faktiskt följer", säger Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra till TV4.

Tyck till