ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Michael Wolf kallas till förhör

  • Michael Wolf. Foto: Claudio Bresciani/TT

Efter att kammaråklagare Olof Kronlund avslöjade misstankarna mot Swedbanks sparkade vd Michael Wolf står det klart att han kallas till förhör, skriver Dina Pengar.

"Min klient tycker det är skönt att han nu vet vad han misstänks för", säger advokat Leif Gustafson, till Dina Pengar.

Anders Sundström, styrelseordförande för Swedbank, har tidigare hävdat att Michael Wolf avskedades efter att en visselblåsare lämnat uppgifter om oegentligheter som kunde kopplas till honom. Banken uppgav inte vad misstankarna gällde, men i förra veckan kunde Dagens industri berätta att orsaken till Swedbanks anmälan av sin tidigare vd gällde aktieköp i bolaget Oniva Online Group.

Michael Wolf bekräftade då för Di att han hade gjort affärerna. Han förnekade dock att han skulle ha haft tillgång till så kallad insiderinformation.

"Han har aldrig haft tillgång till någon insiderinformation och han har gjort en förlust på affärerna", sa advokat Leif Gustafson till Di i förra veckan.

I fredags avslöjade kammaråklagare Olof Kronlund, ansvarig för utredningen på Ekobrottsmyndigheten, misstankarna gentemot Michael Wolf under ett telefonsamtal med advokat Leif Gustafson.

"Misstankarna gäller det omskrivna företaget Oniva", bekräftar Leif Gustafson, enligt Dina Pengar.

Michael Wolf är misstänkt för insiderbrott där den vanligaste påföljden är fängelse i högst två år. Om brottet bedöms som grovt är maxstraffet fyra års fängelse. Utredarna på Ekobrottsmyndigheten har nu påbörjat arbetet med det material som de har fått av Swedbank via Finansinspektionen.

Det första inledande förhöret med Michael Wolf väntas tidigast hållas i slutet av den här veckan eller i nästa vecka.

Tyck till