ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Mastercard introducerar selfie-betalningar

  • Foto: Colourbox

Mastercard kommer till sommaren att rulla ut en betalningstjänst som bygger på ansiktsigenkänning. Tjänsten har hittills testats i USA och Nederländerna och nu ska kunder i Storbritannien kunna betala med vad som kallas "selfie pay".

Det sker som en del i en utrullning av olika tjänster som ska stärka verifieringen av användare vid mobila betalningar, skriver Financial Times.

Brittiska användare kommer att kunna betala genom sitt fingeravtryck eller genom att ta en selfie. Därmed krävs ingen pinkod eller lösenord för att verifiera ett onlineköp.

Mastercard uppger att systemet kommer att bli tillgängligt i 14 andra länder till sommaren. Kreditkortsjätten uppger även att de testar ett flertal andra säkerhetslösningar, bland annat röst- och irisscanning.

Gällande selfie pay så säger bolaget att konsumenterna älskar tjänsten i de tester som utförts i Nederländerna och USA.

Mastercard skapade redan under 2014 en division för att samarbeta med innovatörer inom finansiella tjänster. Hittills har det mynnat ut i ett antal investeringar och samarbeten. I oktober presenterades ett samarbete med norska Zwipe och dess kort med inbyggd fingeravtryckssensor, levererad av Fingerprint Cards.

Mastercard har dessutom investerat i kanadensiska Nymi som tagit fram ett armband som identifierar användaren via dess unika hjärtrytm. Kreditkortsjätten har även investerat i Dynamics som tagit fram ett kreditkort med inbyggd display som innebär att bland annat kortnummer kan döljas.

Vilket mobilabonnemang passar dig bäst? Jämför här! (extern tjänst)

Tyck till